Skip to main content

Novogodišnja dekoracija u enterijeru

06 Dec 2018

Novogodišnja dekoracija u enterijeru

Period novogodišnjih i božićnih praznika je prava prilika da izrazimo svoju kreativnost kroz dekoraciju svoga doma.

Kako urediti svoj životni ambijent u skladu sa nastupajućim praznicima nikada nije bilo lakše, a možda i teže jer dostupnost ideja, ukrasa, jelki…  nikada nije bila veća.

Zato sam odlučila da napravim jedan interesantan izbor i način kako ukrasiti jelku, zatim kako dekorisati trpezariski sto za vreme novogodišnjih i božićnih praznika i kako dodatno ukrasiti ambijent a da sve bude uskladu sa ekološkim principima.

Raznobojni ukrasi i živopisna dekoracija

Raznobojni ukrasi za jeklu uvek daju posebnu živopisnost ambijentu, interesantan je i trend jekli od drugih materijala (papira, kartona, plastike…) koji daju ekološku notu dekoraciji.

Monohromatska i šarena dekoracija

Trend zlatnih i srebrnih elemenata u novogodišnjoj dekoraciji praktično nikada nije ni izašao iz mode, samo su se menjale mogućnosti kombinovanja. Monohromatska dekoracija (crno-belo) postaje elegantnija sa srebrnim ili zlatnim detaljima, dok šarena dekoracija u kombinaciji sa srebrnim i zlatnim elementima još više dobija na kvalitetu i živosti u ambijentu.

Imate afiniteta ka aranžiranju i dekoraciji prirodnim cvećem? Nikad lakše jer sada možete i online poručiti materijal za kreiranje raznih dekoracija. 

Ovaj trend dekoracije prirodnim zelenilom i cvećem  je sve popularniji i kada je novogodišnji ambijent u pitanju, a naročito dekoracija novogodišnje trpeze.

Rustična novogodišnja dekoracija

Nešto noviji rustični trend u novogodišnjoj dekoraciji je izuzetno efektan i unosi toplinu u ambijent.

Svakako uvek se treba osloniti na već postojeće ukrase i dekoraciju koju imamo i obogatiti nekim novim i interesantnim detaljem koji će dati svežinu i novi izgled ambijentu.

Kompletno rustični ambijent

Ako volite da svake godine imate drugačiji izgled novogodišnjeg ambijenta pravi izbor je svakako monohromatski princip koji je nepogrešivo elegantan izbor i već par godina je u trendu kada je novogodišnja dekoracija u pitanju.

Plavo -zeleni ambijent, nesvakidašnji elegantan

 

Ono što je zasigurno najvažnije uživajte u dekoraciji svoga doma i pripremi za novogodišnje i božićne praznike, jer toplinu i atmosveru stvarate vi sami.

 

Autor teksta i urednik bloga: Nataša Komljenović dipl.inž.arh.

 

About Nataša Komljenović

Osnivač i vlasnik agencije za projektovanje i inženjering ArhInGreen iz Novog Sada. Član je Inženjerske Komore Srbije od 2005.godine. Od 2013. godine je licencirani inženjer za energetsku efikasnost i prati permanentnu obuku Inženjerske Komore Srbije u oblasti energetske efikasnosti.

Related Posts

Kuća koja izrasta iz napuštenih ruševina

Ova moderna kuća u Kini nekada je bila ruševina koja je bila izgrađena u tradicionalnom...

Moderna koliba – Rolling Huts

Rolling Huts su kolibe slabo tehnološki opremljene, sa veoma jednostavnim dizajnom. Nalaze se na placu...

Održivost = osnovna vrednost 1/2

Sveobuhvatan interdiscipinaran pristup u savremenom održivom arhitektonskom projektovanju donosi nam kompanija HOK koja je pionir...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*