Skip to main content

Ranč Platan, Vrdnik

OPIS PROJEKTA

Kompleks objekata je u širem okruženju Vrdnika kao slobodno stojeći objekti na parceli. Centralni objekat je namenjen stanovanju a prateći su u funkciji turizma.

Objekat stanovanja se nalazi na jugozapadnoj strani parcele i od susednih objekata je udaljen oko 50,00m. Objekat je pravougaonog oblika sa tremom „L“ oblika na istočnoj i severnoj strani. Spratnost objekta je P+Pk.
U prizemlju objekta su locirani sadržaji dnevne zone sa velikim natkrivenim tremom, dok su na potkrovlju locirani sadržaji noćne zone.

Sve prostorije u objektu imaju prirodno osvetljenje i ventilaciju.
Energetska efikasnost objekta je obezbeđena kompaktnim oblikom, projektovanom termoizolacijom omotača zgrade kao i prozorima sa postavljemim zastorima-šalukatrama. Krovni pokrivač objekta i trema je tegola.
Prema dispoziciji i konceptu zgrade moguće je korišćenje solarnih sistema i geotermalnih potencijala.
Projektovana je klasična konstrukcija za horizontalnim i vertikalnim armirano betonskim serklažima. Fundiranje objekta je na trakastim temeljima od armiranog betona. Fasadni zidovi su izvedeni kao sendvič zid d=19+5+12cm, završna obrada fasade prizemlja je od bavalita dok je završna obrada fasade sprata drvena obloga.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

2 Comments

 1. Vesna Reply

  Posle osam godina stanovanja u objektu koji ste projektovali, kao vlasnica želim da kažem da sam imala neverovatnu sreću što sam upravo Vama poverila ovaj veoma zahtevan projekat. Fascinantno je da nismo ugradili klima uređaje, a da zimi potrošimo minimalne količine energenata. Na hiljade gostiju koji posećuju naš ranč imaju samo reči hvale za arthitektonska rešenja. Jednosatvo, ovo je savršeno urađen posao. Hvala još jednom!

  1. Nataša Reply

   Zahvaljujem Vam se na ukazanom poverenju. Bilo mi je zadovoljstvo da sa Vama sarađujem, upravo zato što ste imali viziju šta želite.
   Posebno mi je drago da i korisnici prostora osećaju da je relacija Investitor-Arhitekta bila na visokom nivou.
   Srdačan pozdrav!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*