Skip to main content

Apartmani, Vrdnik

OPIS PROJEKTA

Naš novi projekat apartmana prema zahtevima Investitora biće lociran u Vrdniku. U okviru postojeće građevinske parcele na kome se nalazi izgrađeni vikend objekat, bilo je potrebno predvideti budući objekat apartmanskog karaktera.

Objekat apartmana se sastoji od ekonomsko-tehničkog dela koje koristi isključivo osoblje zaduženo za održavanje objekta i uslužnog dela koji je na raspolaganju gostima.

Prema potrebama Investitora u prizemlju se nalaze dva tipska apartmana, prostor za okupljanje korisnika apartmana i tehničke prostorije.

Na spratu objekta su predviđena četiri tipska apartmana.

Uklapanje objekta u ambijentalnu celinu ostvareno je parternim uređenjem i terasama (u prizemlju otvoreni plan i na spratu natkrivene terase).

Predviđeni tipski apartmani su tipa “studio” koji se sastoji iz prostorije za dnevni boravak, spavanje, pripremanje hrane, ručavanje i kupatila.

U prizemlju objekta biće smeštene sledeće prostorije: ulazni hodnik, desno od ulaza dva tipska apartmana (kupatilo,kuhinja,trpezarija,dnevni boravak i spavaći deo), na desnoj strani od ulaza nalazi se sala za predavanja sa čajnom kuhinjom, pristup sali omogućen je i direktno sa bočne fasade, sa dvorišne starne nalaze se tehničke prostorije (vešernica i kotlarnica) i pristup prostorijama je moguć i sa glavnog i sa pomoćnog dvorišnog ulaza.

Na spratu objekta se nalaze sledeće prostorije: četiri tipska apartmana sa terasama, predviđena su dva manja i dva veća tipska apartmana (veći apartmani imaju izdvojenu spavaću sobu).

Sve prostorie u objektu imaju prirodno osvetljenje i ventilaciju. Energetska efikasnost objekta je obezbeđena kompaktnim oblikom, projektovanom termoizolacijom omotača zgrade (termo blok 25cm, kamena vuna 10cm i završna obrada bavalit u kombinaciji sa kamenom oblogom).

Specifičnost objekta pretstavlja krov koji je na četiri vode i prepušten u odnosu na osnovni gabarit objekta 150cm.

Prema dispoziciji i konceptu zgrade moguće je korišćenje solarnih sistema i geotermalnih potencijala.

Projektovana je klasična konstrukcija sa horizontalnim i vertikalnim armirano-betonskim serklažima. Fundiranje objekta je na trakastim temeljima od armiranog betona.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*