Skip to main content

Peikko Group 50 godina lider u građevinskoj industriji

15 Jun 2015

Peikko Group 50 godina lider u građevinskoj industriji

U organizaciji Inženjerske Komore Srbije – regionalna kancelarija Subotica,

a u okviru permanentnog profesionalnog usavršavanja inženjera građevinske i arhitektonske struke organizovana je stručna poseta firmi Peikko Group Slovakia.

Dana 05.06.2015.godine, nakon osmočasovnog puta od Novog Sada, preko Subotice, Budimpešte dočekali su nas ljubazni domaćini u okviru savremenog fabričkog pogona  firme Peikko Group.

Stručni obilazak i prezentaciju vodio je Žolt  Kokrchel dipl.inž.građ. pretstavnik prodaje za region Balkan i vođa proizvodnje Stefan Barczi u Peikko Group Slovakia.

U okviru posete bilo je predviđeno pored obilaska fabričkog pogona i prezentacija palete proizvoda sa mogućnostima njihove praktične primene.

 

Peikko Group je firma koja je započela svoj rad 1965.godine u Finskoj kao porodična firma. U želji da zahuktalu stambenu izgradnju u Finskoj osavremeni i ubrza novim konstruktivnim rešenjima, akcenat stavlja na izradi prefabrikovanih armirano-betonskih stubova i prefabrikovanim armirano-betonskim fasadnim elementima.

Značajan zaokret u svom poslovanju uvodi 1989. godine DELTABEAM sistem prefabrikovanih stubova,greda,ploča, što će im otvoriti mogućnost plasiranja proizvoda na tržište Nemačke.

Prelomna je 1997. godina kada kreće velika isporuka proizvoda na Nemačko tržište i širenje kompanjije na Evropsko tržište. Osluškujući potrebe tržišta 2005. godine kreće proboj na globalnom tržištu, firma transformiše svoje poslovanje pod motom proizvodnja blizu korisnika. Od 2009. godine razvija i softwer za tehničku podršku inženjerima, trenutno ima kancelarije i proizvodnju u preko 30 zemalja širom sveta.

Proizvodnja i kancelarije u Slovačkoj su otvorene za potrebe korisnika u našem regionu a reference koje preporučuju Peikko su raznolike. Od poslovnih objekata, preko šoping centara, hotela, institucija kulture, pa sve do stambenih objekata.

Osnovna vizija je orjentisanost na istraživanju i razvoju, kao i kvalitet i sigurnost proizvoda.

Peikko poseduje i odgovarajuće standarde sistema kvaliteta ISO 9001:2008,

ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007, ISO 3834-2, EN 1090.

Stručna poseta nas inženjera iz Srbije je dragocena, ovakav savremen način i pristup prefabrikovanoj betonskoj proizvodnji još uvek nije u primeni kod nas.

Pored toga što smo se upoznali sa savremenim tokovima u ovoj oblasti, pruža nam se šansa da u nekim budućim projektima primenimo sistem Peikko.

 

Autor teksta i urednik bloga: Nataša Komljenović dipl.inž.arh.

About Nataša Komljenović

Osnivač i vlasnik agencije za projektovanje i inženjering ArhInGreen iz Novog Sada. Član je Inženjerske Komore Srbije od 2005.godine. Od 2013. godine je licencirani inženjer za energetsku efikasnost i prati permanentnu obuku Inženjerske Komore Srbije u oblasti energetske efikasnosti.

Related Posts

Neophodnost ili formalnost izrade projekta za građevinsku dozvolu (1/3)

Nakon serije tematskih blogova posvećenih važnosti pribavljanja lokacijskih uslova u postupku pribavljanja građevinske dozvole, otvaram temu...

Rio de Janeiro prva UNESKO svetska prestonica arhitekture

Krajem novembra 2018. godine UNESKO i Međunarodna unija arhitekata (UIA) pokreću vrlo značajnu inicijativu u...

Krovna terasa i balkon – nova mogućnost uživaja

Zašto da prostor krova (potkrovlje i tavan) budu lišeni svetlosti? Kada pomenemo potkrovlje ili tavan,...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*