Skip to main content

Savremeni izazovi u arhitekturi, enterijeru i dizajnu

08 Jul 2018

Savremeni izazovi u arhitekturi, enterijeru i dizajnu

Današnji tekst započinjemo jednom retrospektivom troipogodišnjeg prisustva u online poslovanju i obeležavanjem jednog značajnog jubileja za ArhInGreen-(50-i tekst na blogu) 🙂

Upravo pišem redove #50 (pedesetog jubilarnog blog posta) i prisećam se momenta kada je sajt nastajao i kada je preporuka agencije koja je radila i kreirala sajt bila …(parafraziram) …izuzetno je važno da pišete blog i kreirate sadržaj kojim ćete se izdvojiti od konkurencije.

U tom trenutku saznanja o tome šta je blog i koliko je značajno posvetiti se njegovoj izradi bilo je ravno nuli, a da ne pominjem činjenicu da mi pisanje njie bilo previše blisko. Uložila sam dodatne napore u istraživanje, edukaciju i upustila se u avanturu zvanu pisanje bloga i eto pred vama je #50 (pedeset tekstova) i plan za nove i zanimljive sadržaje u narednom priodu.

Kako digitalna transformacija dotiče sve svere života i poslovanja, tako i arhitektura, enterijer i dizajn doživljavaju svoju digitalnu transformaciju i novi izazovi pred nama donose nam mogućnost za ispoljavanje naše kreativnosti i nove mogućnosti komunikacije i prezentacije.

Kreativnost nikada nije manjkala kada su u pitanju arhitektura, enterijer i dizajn i nove digitalne mogućnosti donose široku lepezu alata za realizaciju i testiranje.

Kreiranje infografika

Upotreba Infografika u promociji proizvoda i usluga je za mene izuzetno interesantan kratak format u kome možete preneti ideje, stavove, informacije na upečatljiv i inovativan način.

Tako je i nastao čitav serijal infografika #mislimooarhitekturi koji je pomogao da ArhInGreen bude vidljiviji u digitalnom svetu, a meni je lično omogućio da istražim nove načine prezentacije i komunikacije sa potencijalnim klijentima.

Logičan sled u istraživanju je kreiranje besplatnih elektronskih knjiga, tako da su #mislioarhitekturi došle do svoje druge elektronske knjige sa kolekcijom infografika.

Kreiranje elektronske knjige

Kreiranje elektronske knjige je jedan stepenik više u kreiranju digitalnih sadržaja. Za ovaj format prezentacije potrebno je izdvojiti više vremena nego za kreiranje infografika, naročito ako planirate da ponudite neki premium sadržaj koji neće biti besplatan.

Prvu besplatnu kolekciju infografika #mislioarhitekturi možete preuzeti na sledećem linku >>>

Drugu besplatnu kolekciju infografika možete preuzeti na sledećem linku >>>

Prvi premium sadržaj kome smo posvetili šest meseci istraživanja i šest meseci kreiranja je elektronska knjiga

„U senci održivosti Biofilna arhitektura“

Trenutno možete preuzeti kratak besplatni vodič 5 osnovnih Biofilnih principa >>> ,

dok sve tri elektronske knjige U senci održivosti… možete preuzeti na sledećem linku >>>

Za sve koji pokažu interesovanje za naše digitalne proizvode i među prvima preuzmu i kupe mogu da očekuju uvek nove informacije, poklone i promotivne cene.

Ako još niste čuli za biofilni princip u arhitekturi i dizajnu, možete se informisati iz jednog od prethodnih tekstova na našem blogu. >>>

Elektronska knjiga “U senci održivosti biofilna arhitektura” pomoći će vam da steknete širi uvid u biofilne principe u arhitekturi, enterijeru i dizajnu, videćete koliko je ovaj koncept značajan za sve nas kao pojedince a i za društvo uopšte.

Kako bi ste kupili elektronske knjige,  neophodno je da nam se javite putem emaila info@arhingreen.rs kako bi se dogovorili oko svih detalja.

Kreiranje online kursa

Kreiranje online kursa je još jedan elektornski proizvod koji pruža sjajnu mogućnost da se na brz, jednostavan i efikasam način prenesu informacije.

Kurs je koncipiran od deset (10) online lekcija u kojima ćemo pojasniti 10 biofilnih obrazaca u enterijeru (u svakoj lekciji po jedan obrazac) dosta praktičnih primera, ideja i bonus tekstova na zadatu temu.

Online kurs je sjajna mogućnost da dođete do novih saznanja, vreme za lekcije planirate kada vi želite, niste uslovljeni određenim terminom. U svakom momentu možete da se vratite na prethodne lekcije, a dobijate i PDF svesku sa svim lekcijama.

Lekcije stižu na mail svakog radnog dana u 09 h, prve nedelje 5 lekcija, zatim sledi vikend pauza i još 5 lekcija u drugoj nedelji kursa.  U poslednjem mail-u stiže PDF sveska sa svim lekcijama objedinjeno.

Tokom kursa možete nam pisati na mail adresu info@arhingreen.rs, ovo je pionirski poduhvat za nas i radujemo se da čujemo vaše mišljenje.

Puno novih izazova je pred ArhInGreen-om u narednom periodu, trudićemo se da odgovorimo na savremene potrebe i trendove jer tehologija je samo još jedna nova i sjajna mogućnost da izrazimo svoju kreativnost i približimo našu struku i delatnost svim korisnicima prostora.

Do narednog izazova i novog teksta, srdačan pozdrav,

Autor teksta i urednik bloga: Nataša Komljenović dipl.inž.arh.

P.S. Detaljnije o kursu na sedećem linku >>>

 

About Nataša Komljenović

Osnivač i vlasnik agencije za projektovanje i inženjering ArhInGreen iz Novog Sada. Član je Inženjerske Komore Srbije od 2005.godine. Od 2013. godine je licencirani inženjer za energetsku efikasnost i prati permanentnu obuku Inženjerske Komore Srbije u oblasti energetske efikasnosti.

Related Posts

Pasivna kuća – značaj i ekološki otisak

Ekološki pristup u arhitekturi i energetska održivost objekata postaju sve značajniji faktor koji utiče na...

Individualno/jednoporodično stanovanje

Kako smo pomenuli u prethodnom blog tekstu, pored osnovne podele, na stanovanje u jednoporodičnoj kući...

Ozakonjenje objekata i olakšice u postupku

Pitanje bespravne gradnje država pokušava da reši poslednjih dvadeset godina. Zakonska rešenja do donošenja Zakona...

One Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*